* 4 yumurta (Aki ve sarisi ayrilmis olacak)
* 3/4 su bardagi elenmis un
* 3/4 su bardagi toz seker
* 1 yemek kasigi sivi yag
* Cok cok az tuz
* 2 paket krem santi
* 2 su bardagi soguk sut
* 3 ,4 adet seftali
* Pandispanyayi islatmak icin seftali recelli su (2 ,3 su bardagi civari)
* Suslemek icin badem veya ceviz kirintilari
Tarifi
Krem santiyi soguk sut ile cirpip dolapta katilasana kadar bekletin.Yumurta aklarini ve sarilari ayiralim. Dikkat edelim, aklara hic sari degmemesi lazim yoksa hamurumuz olmaz. Aklarini cam ya da metal derin bir kapta bir cimdik tuz ile yuksek hizda mikserimizle hafif kar olana kadar cirpalim. Sonra sekerin yarisini ilave ederek iyice kati kar haline gelene kadar cirpmaya devam ediyoruz. Baska bir kapta kalan sekeri yumurta sarilariyla cirpalim. Kabarik bir krema gibi olup rengi acik sari bir hal alacaktir. Daha once cirptigimiz yumurta aklarinin icine sarilarini da ilave edip dusuk hizda ancak karisana kadar karistiralim. Unu da ilave ederek karistiralim yavasca. Kasik ile daha iyi sonuc verecektir. Sivi yagi da ilave edip tekrar karistiralim. Onceden yaglanmis ve unlanip silkelenmis yuvarlak pasta kalibina hamuru dokun. 175 dereceli firinda kaparip ustu pembelesene kadar pisirin. Bu islem ortalama 25 ile 35 dakika surer. Hafif ilidiktan sonra kaliptan cikarip sogumaya birakalim. Soguduktan sonra keki tirtilli bicakla ikiye bolun ve ilk parcayi servis tabagina koyup recelli su ile birazcik islatin. Kremsantinin yarisini surun ve dogranmis seftalileri buraya yerlestirin. Ikinci parcayi da uste koyup kalan kremsanti ile kaplayin. Uzerini badem veya ceviz ile susleyebilirsiniz. Afiyet olsun.