Hindistan cevizi hos kokusu ve hafif tadiyla yaptiginiz keklere cok guzel tat verecektir. Ozellikle kekinizin yumusak kalmasini istiyorsaniz tavsiye ediyorum. Asagidaki tarifi tepside yapmaniz gerekiyor, kalipta cok iyi sonuc vermiyor. Ben biraz az sekerli sevdigim icin kekte 2 bardak yerine 1,5 bardak seker kullandim.
Once malzeme listesi :
* 3 yumurta
* 1 cay bardagi hindistan cevizi
* 1,5 su bardagi toz seker
* 1 su bardagi siviyag
* 1 su bardagi sut
* 1 kabartma tozu
* 3 su bardagi un
Kolay Hindistan Cevizli Kek Tarifi :
Yumurtayla toz sekeri 10 dakika mikserde cirpin. Sutu ve siviyagini da ekledikten sonra tekrar mikserde cirpin. Bir kaba unu, kabartma tozunu ve hindistan cevizini karistirip dagitin. Telle daha onceki hazirladigimiz yumurtali karisimla karistiriyoruz. Ufak yaglanmis ve unlanmis bir ufak tepsiye dokuyoruz. Kalip yerine tepsi kullanmaniz kesinlikle onemli, yoksa kekiniz iyi kabarmayacaktir. 170 dereceye getirilmis firinda 55 dakika pisirin. Hafif veya tamamen soguduktan sonra uzerine hindistan cevizi de serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun