CEMRECİYİZ BİZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

CEMRECİYİZ BİZ

Cemreciyiz diyorsanız tam yerindesiniz...

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Hindistan Cevizli Kolay Kek Tarifi

YazarMesaj
Admin
ADMİNİSTRATÖR
ADMİNİSTRATÖR
Admin

Hindistan Cevizli Kolay Kek Tarifi Empty
MesajKonu: Hindistan Cevizli Kolay Kek Tarifi   Hindistan Cevizli Kolay Kek Tarifi Icon_minitimeSalı Eyl. 15, 2009 2:10 pm

Hindistan cevizi hos kokusu ve hafif tadiyla yaptiginiz keklere cok guzel tat verecektir. Ozellikle kekinizin yumusak kalmasini istiyorsaniz tavsiye ediyorum. Asagidaki tarifi tepside yapmaniz gerekiyor, kalipta cok iyi sonuc vermiyor. Ben biraz az sekerli sevdigim icin kekte 2 bardak yerine 1,5 bardak seker kullandim.

Once malzeme listesi :

* 3 yumurta
* 1 cay bardagi hindistan cevizi
* 1,5 su bardagi toz seker
* 1 su bardagi siviyag
* 1 su bardagi sut
* 1 kabartma tozu
* 3 su bardagi un

Kolay Hindistan Cevizli Kek Tarifi :

Yumurtayla toz sekeri 10 dakika mikserde cirpin. Sutu ve siviyagini da ekledikten sonra tekrar mikserde cirpin. Bir kaba unu, kabartma tozunu ve hindistan cevizini karistirip dagitin. Telle daha onceki hazirladigimiz yumurtali karisimla karistiriyoruz. Ufak yaglanmis ve unlanmis bir ufak tepsiye dokuyoruz. Kalip yerine tepsi kullanmaniz kesinlikle onemli, yoksa kekiniz iyi kabarmayacaktir. 170 dereceye getirilmis firinda 55 dakika pisirin. Hafif veya tamamen soguduktan sonra uzerine hindistan cevizi de serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
http://cemrekemerfan.benimforum.org

Hindistan Cevizli Kolay Kek Tarifi
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KOLAY KEK TARİFİ
» Uzumlu Kolay Kek Tarifi
» Şeftalili Kolay Pasta Tarifi
» Portakalli ve Cevizli Kek
» Tiramisu tarifi