CEMRECİYİZ BİZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

CEMRECİYİZ BİZ

Cemreciyiz diyorsanız tam yerindesiniz...

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

İsmail YK - Facebook aşkı yaşamadım

YazarMesaj
Admin
ADMİNİSTRATÖR
ADMİNİSTRATÖR
Admin

İsmail YK - Facebook aşkı yaşamadım Empty
MesajKonu: İsmail YK - Facebook aşkı yaşamadım   İsmail YK - Facebook aşkı yaşamadım Icon_minitimeCuma Kas. 20, 2009 6:05 pm

İsmail YK (30), hayatımıza 2004’te çıkardığı ilk albümüyle girdi. Robocop’u andıran kıyafetleri, dansları, şarkı sözleri ve klipleri gündeme oturdu. Eleştirilere rağmen büyük bir kitleyi peşinden sürükledi. ılk albümü “şappur şuppur” 950 bin sattı. Konserleri doldu taştı. “Bas Gaza” şarkısı Euro 2008’de A Milli Futbol Takımı’na destek olmak üzere hazırlanan reklam filmi için yeniden uyarladı. Oyuncak bebekleri bile yapıldı. şimdi İsmail YK 1.5 yıl aradan sonra dördüncü albümü “Haydi Bastır” ile karşımızda. Bu sefer albümünü kendi plak şirketi Musicom’dan çıkardı. Albüm çıktığı ilk hafta 70 bin sipariş alarak bu senenin çok satanları arasına gireceğini gösterdi. Biz de, Sivas’tan Almanya’ya göç eden bir işçi ailenin 5 çocuğunun en küçüğü olan İsmail YK ile kendine özgü Türkçesiyle yeni albümünü ve aşk hayatını konuştuk.

* 15 şarkının 13’ünün söz ve müzikleri size ait. Enstrümanları da siz mi çaldınız?

- Evet. Keman, yaylı tambur, bağlama, ud ve gitar gibi pek çok aleti çalmayı biliyorum. Piyano ve gitarın eğitimini erken yaşlardan itibaren almaya başladım. Aslında müzikte pek kurallara takılmıyorum. Ritmin ve müziğin bana çizdiği rotadan yararlanıyorum.

* “Çılgın” isimli şarkınızda Facebook konusuna girmişsiniz...

- Biliyorsunuz son dönemde herkes Facebook ile ilgileniyor. Orada kendine arkadaş buluyor, eski dostlarına ulaşıyor. Bu durum çok hoşuma gitti.

* Sözleri yazmak için Facebook’a üye oldunuz mu? Belki gizli bir profille...

- Hayır üye değilim. Olsam da zaten gizli profille olmazdım. Benim gizlim saklım yok. Her şeyim ortada (Gülüyor).

* Sözlerde aradığı aşkı internetten bulan bir adamı anlatıyorsunuz. Siz hiç internette aşk yaşadınız mı?

- Yok. Herkesin tarzı farklıdır.

* Peki sizin tarzınız nasıl?

- Elim karşımdakinin saç teline değmeli. Gözlerinin içine bakmadan birine ısınamam.

* Geçen albümde “Bas Gaza”yla çıkış yaptınız. Bu sefer “Haydi Bastır” diyorsunuz...

- Geçen şarkım, arabanın gazına basmayı anlatıyordu. Bu sefer genel bir bastırma durumu var. “Haydi Bastır”, her konuya uyarlayabileceğiniz bir parça. Mesela futbol takımları için söylenebilir. Ya da sevgilinizi bu şarkıyla çağırabilirsiniz.

* Sizin şarkı sözleriniz dinleyiciye ne veriyor?

- Sözlerimde dostluk ve barış temalarını kullanarak insanlara akıl vermiyorum. Politikayı da şarkıların içine katmıyorum. Eğitim alıp kendini geliştirmek isteyen varsa kitap okusun, internete girip araştırma yapsın. şarkılar ve albümler dinleyicileri eğlendirmek içindir. Benim şarkılarım daha çok aşıklara hitap ediyor.

* Her albümde bazı şarkı sözleriniz eleştiriliyor. Sanki bu sefer biraz daha dikkatli davranmışsınız...

- “Allah Belanı Versin” şarkısının eleştirileceğini tahmin etmiştim. Ama “Bas Gaza” sürpriz oldu. Bu albümde öyle bir şey olacağını zannetmiyorum. Pek çok detaya çocuklara kötü örnek olmamak için dikkat ediyorum.

ŞARKILARIM ASLINDA BİR SENARYO

* Albümün tarzı için ne diyebiliriz?

- İçinde pop, rock ve R&B gibi çok farklı tarzlar barındırıyor. “YK” tarzı bir çalışma oldu diyebiliriz. Serbest müzik yaptım.

* Serbest müzik ne demek? Biraz açabilir misiniz?

- Serbest takılıyorum. Altyapılarda rock, pop ve R&B bir arada olabilir.

* Şarkılarınızın sözleri ne kadar sizi anlatıyor?

- Tabii hepsi benim hikayem değil. Hayal etmeyi seviyorum. Aslında bütün şarkılarım bir senaryo. Ben de kendimi bir senarist gibi hissederek bu albümü tamamladım.

* Her albümde bazı şarkılarınıza eşlik eden bir kız vokali var. Kim o kız?

- En büyük abimin kızı Dila. “şappur şuppur”u söylediğinde 13 yaşındaydı. şimdi 19 yaşına geldi. Bu albümde de yine vokalleri o yaptı. ıleride ona da albüm yapabiliriz.

* Sizce neden bu kadar seviliyorsunuz?

- Anne ve babalar çocukları sevdiği için, gençler onların duygularına tercüman olduğum için seviyor olabilir.

* Yakışıklılık bir etken değil mi?

- Pek zannetmiyorum. Sonuçta ben manken değilim. Ama tabii zevk meselesi.

* Bir de size burun kıvıran bir kitle var. Ama gizli gizli dinliyorlar...

- Onların kendiyle ilgili kompleksleri olabilir. Kültürlü bir insan ne dinlediğini çekinmeden söyler.

ÖPÜCÜK SESİMİ KARŞI TARAF DUYAR

* Özel hayatınızda nasılsınız?

- Göründüğüm gibi çılgın değilim. Sahneyle özel yaşantımı iyi ayırıyorum.

* Nasıl bir aşıksınız?

- Her insan gibi. Özellikle romantik olmaya çalışmam.

* Kendinizi seksi buluyor musunuz?

- Her gün kendimi gördüğüm için fiziğime alıştım. Seksi de olsam farkında olmuyorum.

* Bir şarkınızın ismi “Öptüm mü Tam Öperim”. ıyi öpüşür müsünüz?

- İçten ve yürekten öperim. Öpücük sesimi karşı taraf duyar (Gülüyor).

* Sizi hiç sevgilinizle görmüyoruz. Aşk hayatınız nasıl gidiyor?

- Aşk demeyelim ama 7 ay önce birlikte olduğum bir bayan vardı.

* Yaşadığınız aşk değilse neydi?

- Yani aşk komasına girmedim. Zaten şu an hayatıma birisi girerse ikimiz de mutsuz oluruz. Çünkü bu iş bir fantezi işi. Ve ben fantezilerimle baş başa kalmalıyım.

* Beğendiğiniz birini nasıl tavlarsınız?

- Hiç düşünmemiştim, sorulara bakılırsa sizin de fantezileriniz güçlüymüş. Herhalde sohbet ederek tavlarım.

* Kendinize bakar mısınız?

- Ben kendime bakmazsam bana kim bakar. Bu yüzden bakıma özen gösteriyorum. Ayda bir cilt bakımı yapıyorum. Bazen spor yapıyorum. Solaryuma giriyorum. Ama güneşte yandığım zaman daha uzun süre bronz kalıyorum.

* Şarkı sözleriniz genelde gece kulüplerinde geçiyor. Siz geceleri çok gezer misiniz?

- Nadir çıkıyorum ama eğlenmesini biliyorum. Kurtlarımı daha çok şarkı sözleri yazarak döküyorum.

ZİNCİRLER VE ÇİZMELER ARTIK YOK

Kıyafetlerimi aldığım belli mağazalar var. Bazen ben üzerlerinde değişiklik yapıyorum. Mesela kolunu kestirip farklı bir kumaş ekletiyorum. Bazılarını baştan diktiriyorum. Bu sene tarzımı biraz değiştirdim. Daha özgür kıyafetler giyeceğim. Zincirler ve koca çizmeler yok.

BAŞARIMI KISKANANLŞARIN YALANLARI

Bazı ünlüler televizyon çekimlerinde bana çok yakın davranıyor. Dışarıdaysa görmezlikten geliyor. Arkamdan konuşuyor. Bunun nedeni herhalde kıskançlık. Basında da hakkımda çok yalan haber çıkıyor. “Vatan haini”, “Evlendi boşandı” bile dediler. Bunlar hep başarıma gölge düşürmek isteyen kişilerin oyunları

Alıntıdır!!..

http://cemrekemerfan.benimforum.org

İsmail YK - Facebook aşkı yaşamadım
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İSMAİL HACIOĞLU
» AJDA PEKKAN'IN UMRE AŞKI!
» Şebnem Ferah'ın yeni aşkı
» O'da FACEBOOK'ta
» Sitemizin Facebook Grubu